CANDY CONVERTERS

CANDY CONVERTERS BIOLOGISCH AFBREEKBARE CONFETTI

De Candy Converters is ontstaan vanuit de wens om een scheurkalender te ontwikkelen die geen restafval achterlaat. Snoeppapier leek me de uitgelezen oplossing. Alle pagina’s konden aan het einde van de week opgegeten worden. Tijdens het productieproces van de kalender ontstond o.a. heel veel restmateriaal dat een nog beter idee opleverde. Confetti van restmateriaal. De conscious confetti. Nu maak ik van het snijafval van de producent confetti. Normaliter wordt dat weggegooid of vermengd met veevoer. Dat vind ik zonde! De confetti is dus circulair en eetbaar. Maar ook biologisch afbreekbaar. Het is namelijk gemaakt van aardappelzetmeel dus het lost op in de regen.

Ik zou het fantastisch vinden wanneer grote festivals, evenementen en bruiloften gebruik gaan maken van deze conscious confetti en zo geen zwerfafval en microplastics in het milieu achterlaten.

Meer weten? Check de website van de candyconverters, bestel de conscious confetti of aanverwante producten en draag bij aan een minder voedselverspilling en minder milieuvervuiling!

de i van ida

Ida van Esch, Nederlands producent, programmamaker, theatermaker, installatiebouwer, creatief directeur van de Candy Converters en mede-eigenaar van Frida Found.

© 2020

Contact

06-24244077

info@deivanida.nl

Ateliercomplex De Besturing

Saturnusstraat 89-91

2516 AG Den Haag